Om oss

Grundare och VD

Ordförande för Svenska Angloarabföreningen (SAAF) sedan 2021.

Jag som startade och driver verksamheten heter Therése Hatava och har ridit, tränat 
och tävlat sedan 2001. Det har alltid varit min stora dröm att få jobba med hästar och att utvecklas tillsammans med dessa otroligt underbara djur.
Jag fick ingenting gratis när jag var yngre så jag fick slita den hårda vägen som många andra. Jag lärde mig rida och handskas med hästar då jag var runt mycket i olika stall och red många olika individer. Skrapade ihop varenda krona jag kunde för att kunna hänga med på träningar och tävlingar.
2008 köpte jag en 4 årig D-ponny arabiskt fullblod som jag tillsammans utvecklades med, från grunden ut på tävlingsbanan innan han såldes vidare.

Jag är diplomerad hästskötare efter att ha gått hästskötarutbildningen på Strömsholm folkhögskola.

Verksamheten startade oktober 2015 och jag trillade in på angloaraber när jag köpte mitt första avelssto Butterfly Rozie som visade sig vara en angloarab och efter det var jag fast!

Min målsättning med min avel är att producera hållbara, sunda, snabba, uthålliga och synnerigen ädla sporthästar med god ridbarhet och hög prestationsförmåga. Jag avlar främst till fälttävlan och hoppning men är mycket för att indiverna ska få mångsidig träning och utbildning och där är angloaraben fantastisk!

Jag träffade min man Victor Hatava sommaren 2018 och idag är han delaktig i allt gällande hästarna och vi jobbar som ett team.

Har ni några frågor så tveka aldrig att höra av dig! Jag kan nås på både telefon och mejl.

Mvh,
Therese "Thess" Hatava och Victor Hatava